16/4/13


PRESENTACIÓ DE MUNTANYUM, LA FIRA RURAL, DE MUNTANYA I DE VIATGES DE DUESAIGÜES

La presentació de la Fira rural, de muntanya i de viatges ha estat un èxit. Ha contribuït a donar-li rellevància el magnífic emplaçament del Palau Bofarull, de Reus.
Els parlaments han estat molt amens, concisos i interessants, tant el que ha fet Jordi Foraster (presentació del projecte: objectius, temàtiques i actes que s'hi faran), el de l'alcalde Josep Llebaria (síntesi de la història del poble, descripció de l'orografia i del que suposa aquesta fira per a la vila) o el del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet (remarcant la importància de donar suport per part de les principals institucions del país a aquests tipus d'esdeveniments que destaquen la feina dels llocs petits, que són la gran majoria a Catalunya.)
A continuació s'ha passat una filmació de presentació de Duesaigües i la idoneïtat de la fira. Amb imatges molt maques de diversos racons del poble, que respiraven estimació.
Hi han assistit diversos alcaldes de la comarca, personalitats de la política, gent reconeguda dins dels diferents àmbits relacionats amb el món de la muntanya i de l'esport i, sobretot, molta gent del poble implicada en el muntatge i la realització d'aquest projecte tan ambiciós.
Els assistents coincideixen a dir que aquesta fira és una molt bona iniciativa per donar a conèixer el nostre poble. La proposta ha sorprès positivament i àmplia tothom. Consideren que és una aposta arriscada, diferent i inesperada per un poble tan petit com Duesaigües. Diuen que s'ha vist més del que s'esperava, que ha superat les expectatives. Destaquen el suport de les institucions, el contingut de la fira que és molt bo ja que abasta moltes temàtiques innovadores i veure com el poble surt de casa i es presenta al món.




Finalment hi ha hagut un refrigeri amb productes de la terra (olivada negra i verda, oli, avellanes torrades, vins, olives i coca de recapte), obsequi de diferents cooperatives de la comarca i del nou forn del poble, Ca l'Ignasi.