23/9/10

LLIBRE-FÒRUM: ELS SILENCIS DE LA BOCA DE LA MINA

 


En el seu afany de fer actes culturals La Revista ha organitzat per al proper dia 2 d’ Octubre un llibre-fòrum amb l’escriptor Andeu Sotorra sobre el seu llibre  Els silencis de la boca de la mina de l’editorial  Cruïlla. Aquest llibre ens parla de :
 La història de l'adolescència d'una persona que la condició de perdedor marca per sempre. Pere Gabriel, fill d'una família obrera, creix en un temps de revoltes i incerteses, de lluites polítiques i socials, coneix la pobresa i sap el que és treballar des de petit. La passió per entrar al ram de l'hostaleria se li desperta mentre viu amb uns oncles a la rebotiga d'un cafè concert, on coneix una jove vedet italiana que l'impressiona. Una impressió que se li barreja amb l'amistat d'una noieta de barri, amb qui ha compartit els jocs, les tardes de cine plegats i la fiblada del primer amor. La guerra civil l'obliga a enfrontar-se amb una vida molt dura, però plena d'il.lusions, curiositat i tendresa. La derrota el converteix en un adolescent amb la família trencada i en una víctima innocent de la repressió dels vencedors. Tot plegat, sobretot, li trenca les esperances de futur i li imposa un silenci que amagarà un secret íntim que no revelarà fins a la vellesa quan una jove advocada, que investiga per recuperar la memòria històrica, fa sortir a la llum el seu cas. Pere Gabriel, ara ja un avi, aconsegueix finalment trencar el silenci.
El debat tindrà lloc a la sala de l’ Ateneu el proper dissabte dia 2 d’ Octubre a les 23 hores. Esperem la vostra assistència així com la vostra participació en aquest acte que desitgem que sigui força enriquidor i en sortim sabent més coses de la nostra història més recent.