30/5/11
27/5/11
Quatre dies de gener de Jordi Sierra i Fabra
Sinopsis:
El 22 de gener de 1939 el Govern abandona Barcelona a la seva sort i la ciutat queda a
la mercè de les tropes de Franco. Durant quatre dies s’esdevé un caos total sota el pes de la derrota, la fam i la por, alhora que els vençuts emprenen la fugida cap a l’exili. En aquest marc, l’inspector Miquel Mascarell, l’últim policia de Barcelona, que no pot marxar perquè la seva dona està greument malalta, s’enfronta al darrer cas de la seva carrera, el de la filla d’una prostituta, una adolescent violentament assassinada. En aquests quatre dies, a peu per la ciutat desesperat, buscarà l’assassí i descobrirà que els vells feixistes amagats tornen a casa i reprenen les seves vides, disposats a la venjança. Amb un documentat rerefons històric que recrea d’una manera fidel la realitat d’aquell moment, Quatre dies de gener és la novel·la d’una resistència límit i la voluntat de supervivència de tot ésser humà davant l’adversitat.
Comentari:
És un llibre on pots un ampli ventall de temes: el d'estimació, de pèrdua, de separacions forçoses, de protecció, de rebuig...
Les pinzellades de cada personatge que es vas trobant, són per meditar, des de la mare ex-prostituta que busca la filla perquè sospita que alguna cosa l'hi ha passat, el fill de la carbonera tancat per la mare, per por que el matin, el soldat que passa a donar la carta del fill, i que fuig cap a la frontera pensant que potser els seus pares no sabran mai on és, la Patro que per donar de menjar a les seves germanes ven el seu cos, el fill esgarrat i rebutjat pel pare, i sobretot ell el protagonista, que tot i que no li queda res, seguix investigant el cas, i que nofuig perquè la seva dona esta malalta i no vol que es mori en qualsevol cuneta, un detall que impressiona, és que quan troba el menjar al carrer, tot i la gana que té en guarda la mitat per la seva dona.
El final quan l’inspector Miquel Mascarell troba l'assassí, pren la iniciativa correcta.
Aquest llibre reflecteix el limit d'una situació on cada un fa el que pot per sobreviure.
19/5/11
JINGO'S AL CAFÈ-TEATRE DEL CENTRE DE LECTURA
Els Jingo's omplen de musica el Cafè-Teatre, la trobada en el nostre grup local es converteix en una reunió d'amics, en un ambient acollidor passem una nit d'allò més agradable, gaudim del seu repertori que ens transporta una mica a una altre epoca i l'ambient s'omple de nostàlgia, la musica dels Jingo's i la sala del Cafè-Teatre ja ho tenen això.
![]() |
Foto:Joan Sanjaume |
![]() |
Foto:Joan Sanjaume |
![]() |
Foto:Joan Sanjaume |
![]() |
Foto:Joan Sanjaume |
![]() |
Foto:Joan Sanjaume |
18/5/11
DUESAIGÜES: PROPER DIA 4 DE JUNY A LES 23H. A LA SALA D’EXPOSICIONS DE L’ATENEU LLIBRE-FÒRUM LA CLAU, AMB ASSISTÈNCIA DEL SEU TRADUCTOR ALBERT NOLLA CABALLEROS.

La Clau Juanichiro Tamizaki

La Ikuko, que és nascuda a Kyoto, es va educar en un ambient molt tradicional. Per tant, dóna molta importància a l’antiga moral japonesa, avui passada de moda, i de vegades fins i tot se’n vanagloria. No sembla pas, doncs, que amb aquesta educació que va rebre hagi de llegir furtivament el diari del seu marit, però no se sap mai…
16/5/11
11/5/11
EVOLUCIONS DE CORI TORROJA AL MUSEU D’ART I HISTÒRIA DE REUS
En una sala plena de gom a gom, l'artista reusenca Cori Torroja Marsal, ens presenta la seva nova obra EVOLUCIONS, una obra en molta força i molta llum.
L’acte va estar presentat per la directora de Duesaigües La revista, Fany Alberich, en aquest acte es van poder sentir les paraules de la Merce Besso presidenta secció d’art del Centre de Lectura, el Gerard Valls artista i amic de la Cori i la Marian Lopez que ens va llegir uns poemes, escrits per la mateixa Cori, en una de les facetes que acaba de començar.
La parella de ball de l’escola New York , ens van interpretar els balls Chicago, Baxaca i Salsa.
Els assistents van poder gaudir d’aquesta nova obra de l'artiste reusenca Cori Torroja, mentre conversaven amb ella, que en tot moment es va mostrar propera i il.lusionada en aquesta col.lecció.
![]() |
©J.A. Alberich |
©J.A. Alberich |
![]() |
©J.A. Alberich |
©J.A. Alberich |
9/5/11
4/5/11
Subscriure's a:
Missatges (Atom)